Dvostruka pomoć PBZ-a

Objavljeno 10.03.2014.
ožujak 10, 2014

Privredna banka Zagreb donirala je Zakladi Sierra novi automobil Pegueot 2008 kojeg je kupila u humanitarnoj akciji „2008 protiv mina“ i donirala 500.000 kuna za razminiranje Hrvatske. Zaklada Sierra je humanitarna organizacija za pružanje pomoći u liječenju kronično bolesne djece. Donirani automobil značajno će pomoći u svakodnevnom radu Zaklade Sierra kojoj je cilj i izgradnja Centra za rehabilitaciju i palijativnu skrb kronično bolesne djece, prvog takve vrste u Hrvatskoj, kako bi se što kvalitetnije pružila pomoć ozdravljenju kronično oboljele djece te pomoglo onima koji gube bitku sa životom da žive dostojanstveno do kraja, sa što manje bolova i trauma.

„Posebno nam je zadovoljstvo što je Banka „kupnjom“ ovog automobila udvostručila svoju pomoć lokalnoj zajednici jer je, osim sredstava za razminiranje Hrvatske, donacijom ovog automobila pomogla i Zakladi Sierra koja je posvećena pružanju pomoći u liječenju kronično oboljele djece“ izjavio je Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a prigodom dodjele donacije. Prof. Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade Sierra zahvalila je sljedećim riječima: „Raduje nas što je prepoznata važnost projekta izgradnje Centra za smještaj malih bolesnika i njihovih roditelja. Od srca zahvaljujemo na donaciji koja nas motivira da i dalje radimo na ostvarenju možda ne uvijek ovako velikih djela, ali zasigurno puno malih stvari s puno, puno ljubavi.”

Privredna banka Zagreb je do sada ukupno donirala 2,2 milijuna kuna za razminiranje oko 300.000 m2 minski sumnjive površine u Hrvatskoj. Kao jedan od najvećih donatora u zemlji, PBZ Grupa se spremno odaziva kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije te je tijekom 2012. i 2013. godine ukupno donirala oko 30 milijuna kuna kojima su podržani brojni humanitarni projekti, udruge, ustanove i pojedinci. Osobito smo u ove zadnje dvije godine bili usmjereni na područje zdravlja donirajući različitim ustanovama i bolnicama u Hrvatskoj neophodnu opremu i uređaje za rad, te su time donirana znatna sredstva u svrhu podizanja razine zdravstvene i socijalne skrbi.

Pogledajte ovdje kratki video prilog.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.