Dobrobiti osobnoga i profesionalnoga usavršavanja

Objavljeno 26.08.2015.
kolovoz 26, 2015

Stara izreka kaže da čovjek uči dok je živ. No, malo je poznato koliko su dobrobiti cjeloživotnoga učenja i profesionalnoga usavršavanja brojne. Za početak, svaki je oblik učenja ulaganje u sebe. Stručni certifikat znači mnogo toga: za jedne je on put prema bolje plaćenome poslu, za druge potvrda vlastite vrijednosti, a ima i onih koji sustavnim, neprestanim usavršavanjem održavaju oštrinu i radni duh na visini. Što više znamo, više vrijedimo.

Stjecanje službene potvrde o novostečenome znanju – neovisno o tome je li riječ o certifikatu, stručnome zvanju ili diplomi – djeluje iznimno pozitivno na osobu. Osobe koje sustavno ulažu u vlastito obrazovanje samouvjerenije su, inteligentnije te uspješnije.

Cjeloživotno usavršavanje

Profesionalni razvoj, pogotovo u superbrzoj današnjici, tjera na učenje cijele lepeze novih znanja i vještina. Stručne specijalizacije pak čine profesionalca onime što jest – visokousmjerenim pojedincem koji svakodnevni posao obavlja s lakoćom.

Svaki je oblik učenja ulaganje u sebe - što više znamo, više vrijedimo.

Svaki je oblik učenja ulaganje u sebe – što više znamo, više vrijedimo.

Industrijski se trendovi danonoćno mijenjaju brzinom koju diktira tehnologija, stoga su znanja i certifikati usvojeni prije deset godina posve zastarjeli. Jednostavno, današnji posao od svih profesionalaca zahtijeva cjeloživotno usavršavanje kako bi ostali kompetitivni.

Nove perspektive

Usavršavanjem u učilištima otvaraju se nove perspektive za rješavanje starih problema. Stav predavača ili kolege u grupi često nudi elegantno rješenje višegodišnjega problema. Jednako tako, novo znanje generira nove inicijative drugačijim pristupima poslu.

Širenje mreže kolega, profesionalnih suradnika te naposljetku i prijatelja iznimno je korisno za osobni kao i profesionalni razvoj te karijeru. Seminari, konferencije, predavanja, tečajevi ili okrugli stolovi mjesta su gdje se istomišljenici susreću sa sličnim problemima, a razmjena znanja podjednako je korisna i u trenutačnoj profesiji i u budućem poslu.

Naposljetku, osjećaj postignuća koji pruža novostečeno znanje nadahnjuje, ispunjuje i pozitivno djeluje na sve ostale aspekte života, uključujući obitelj, veze te krug prijatelja.

PBZ-educa-krediti-banner

Comments are closed.