Svjetski dan zaštite okoliša u PBZ-u

Objavljeno 05.06.2014.
05 lipnja, 2014

I ove godine, Privredna banka Zagreb  kao i cijela Grupa Intesa Sanpaolo obilježile su ovaj dan prigodnim  kampanjama s ciljem promoviranja ideje o zaštiti okoliša i podizanja svijesti o ovom gorućem problemu. Ovogodišnja tema kojom se  obilježava Svjetski dan zaštite okoliša je ‘’Podignite svoj glas, a ne razinu mora’’ koji ove godine naglasak stavlja na problem podizanja razine mora i ugroženost otočnih država.Klimatske promjene su drugi najozbiljniji problem s kojim se svijet danas suočava, a čijim smo grubim posljedicama nažalost i sami svjedočili katastrofalnim poplavama u Slavoniji i široj regiji.

Kako bismo pomogli stradalima i pokušali donekle ublažiti strašne posljedice ove poplave, PBZ je donirao 2,5 milijuna kuna  Hrvatskom Crvenom križu za pomoć Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te  dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji za obnovu i pripremu poljoprivrednih površina uoči ponovne sjetve i obnove uništenog stočnog fonda. Isto tako, našim klijentima, građanima i poduzećima (malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima) sa stradalih područja  PBZ će omogućiti moratorij na kredite u otplati u trajanju od godinu dana bez ikakvih troškova, dodatno smanjenje kamatne stope te kreditnu liniju za obnovu i sanaciju po povoljnim uvjetima.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

 

Comments are closed.