Činim dobro svaki dan

Objavljeno 09.05.2014.
svibanj 09, 2014

Projekt „Činim dobro svaki dan“ pokrenut je još 2008. godine kada je predstavljena humanitarna American Express kartica sa srcem. Svrha ove kartice je dugoročno pomaganje projekata važnih za daljnji razvoj društvene zajednice. Tako je za svaku transakciju koja je napravljena ovom karticom PBZ Card izdvajao 40 lipa, bez dodatnog troška za korisnike, za projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“. Putem ovog projekta tvrtka je do sada prikupila i donirala sredstva za ukupno šesnaest bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne medicinske opreme.

Kako bi pomogli sve veći broj djece i mladih, kojima je potrebna pomoć društva, i prikupili što više sredstva, Privredna banka Zagreb i PBZ Card su odlučili dodatno unaprijediti projekt „Činim dobro svaki dan“, prvenstveno kroz snažnije uključivanje PBZ-a u ovaj projekt.

Tako će umjesto dosadašnjih 40 lipa, koliko je izdvajano za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srcem, sada PBZ i PBZ Card zajedno izdvajati 1 kunu. Osim Ministarstva zdravlja putem American Express kartice sa srcem ubuduće će se pomagati i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“, pri čemu će se prikupljena sredstva donirati u omjeru 50:50.

Ovih su dana potpisana su dva značajna ugovora: Ministarstvo socijalne politike i mladih, PBZ i PBZ Card potpisali su Ugovor o suradnji u projektu „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“; dok su Ministarstvo zdravlja, PBZ i PBZ Card potpisali Ugovor o suradnji u projektu „Praćenje djece s neurorizicima“. U skladu s potpisanim ugovorima PBZ i PBZ Card će sredstva prikupljena putem projekta „Činim dobro svaki dan“ donirati spomenutim projektima ministarstava. Nakon potpisivanja uručena je i prigodna donacija Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u iznosu 215.000 kuna za kupnju tiflotehničkih pomagala za slijepe, informatičke opreme te namještaja za učionice i sobe štićenika ovoga centra.

Ovom svečanom događanju prisustvovali su: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih; prim.mr.sc. Marijan Cesarik, dr.med., zamjenik ministra zdravlja; Maja Sporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih; Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i drugi uzvanici

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.