430.000 kuna za Odjel pedijatrije i rodilište Opće bolnice Bjelovar

Objavljeno 02.06.2021.
02 lipnja, 2021

430.000 kuna za Odjel pedijatrije i rodilište Opće bolnice Bjelovar još je jedna u nizu uspješno realiziranih donacija koje PBZ Grupa već godinama čini u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“.

Za bolju zdravstvenu skrb najmlađih

Zahvaljujući ovoj donaciji, Odjelu pedijatrije i rodilištu Opće bolnice Bjelovar omogućena je kupnja suvremenog UZV color doppler uređaja, kao i stolića za reanimaciju i toplinsku terapiju novorođenčadi. Uređaji su to koji će omogućiti kvalitetniju dijagnostiku i liječenje neurorizične djece i time će uvelike poboljšati općenitu zdravstvenu skrb najmanjim pacijenata Bjelovarsko-bilogorske županije.

–  Ova donacija će podići standard zdravstvene usluge u našoj bolnici i osigurati djeci s posebnim potrebama kvalitetnu i sigurnu dijagnostičku obradu za ranu detekciju bolesti, što je važno za početak liječenja. Još jedanput od srca zahvaljujem našem donatoru PBZ Grupi na ovom plemenitom činu i pomoći koja potvrđuje da još ima onih koji srcem i dušom pomažu sustavu pokazujući svoju humanost i solidarnost u pružanju pomoći onima kojima je potrebno – istaknuo je prim. Ali Allouch, dr. med., ravnatelj OB Bjelovar.

57 donacija u 12 godina

Donacija bjelovarskoj bolnici 57. je donacija koju je PBZ Grupa ostvarila u posljednjih 12 godina, od kada je aktivan humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan“. Kroz taj period izdvojila su se 24 milijuna kuna za pomoć djeci i mladima.

– Ovim projektom želimo pomoći onima kojima je potpora najpotrebnija, a to su djeca koja su naša budućnost i koju trebamo čuvati. Tako smo dosad suvremenim UZV uređajima opremili pedijatrijske odjele osam naših bolnica, od brodske, koprivničke, požeške, vukovarske, Kliničke bolnice Merkur, KBC-a Zagreb do Specijalne bolnice na zagrebačkom Goljaku i sada bjelovarske bolnice – istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Više informacija o postignućima humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ dostupno je na www.cinimdobro.hr.

Comments are closed.