‘Za 1000 radosti’ – ‘Zagrli svijet!’ – božićna akcija za pomoć siromašnim obiteljima

Objavljeno 18.12.2015.
1000 radosti v3
Prosinac 18, 2015

Hrvatski Caritas pokrenuo je tradicionalnu božićnu akciju “Za 1000 radosti” koja se ove godine provodi pod nazivom “Zagrli svijet!”, a namijenjena je prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Nacionalna humanitarna akcija “Za 1000 radosti” pokrenuta je prije trinaest godina, prerastavši u trajni program prikupljanja sredstava, a konkretnom pomoći dosad je dosegla tisuće obitelji.

Privredna banka Zagreb jedan je od partnera ove akcije i sudjeluje u projektu od samoga početka, a ove godine donira pola milijuna kuna.

Ovaj humanitarni program provodi se u cijeloj zemlji, a osim poslovnih subjekata, u njega su uključene jedinice lokalne uprave i samouprave, udruge građana, župe te djeca i mladi u svim osnovnim i srednjim školama u RH – uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Svojim doprinosom, naravno, mogu pomoći i svi ljudi dobre volje.

Donirati je moguće pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen), uplatom na račun Hrvatskoga Caritasa (IBAN: HR4023400091510126452, kod PBZ poziv na br. 7-15; OIB 60100836848), donacijom proizvoda ili usluga te on-line uplatama putem web stranice Hrvatskoga Caritasa.

U sklopu akcije, Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama priprema i tradicionalni humanitarno-promidžbeni program na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koji će se odvijati 19. prosinca. U suradnji s ustanovom “Upravljanje sportskim objektima” Grada Zagreba prikupljanje pomoći promicat će se u njezinim sportskim objektima, kao i u završnici malonogometnoga turnira “Kutija šibica” pod nazivom “Zagrli svijet sportom!”.

Također, djeci diljem Hrvatske distribuirano je više od 550.000 primjeraka prigodnih ilustrativnih kartica-privjesaka Zagrli svijet, a ona će dijelom prikupljenih sredstava moći izravno pomoći obiteljima u potrebi u vlastitoj sredini, a drugim dijelom, putem Hrvatskoga Caritasa te mreže biskupijskih i župnih caritasa, i obiteljima u ostalim dijelovima zemlje.

Comments are closed.