Svjetski je dan zaštite okoliša: Iznova se povežite s prirodom

Objavljeno 05.06.2017.
WED-01
lipanj 05, 2017

Svake godine na 5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša, kao svojevrsni podsjetnik na usvajanje Programa zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Ovogodišnja tema Dana slavi ponovno povezivanje s prirodom. Uz oznaku #withnature ljudi diljem svijeta dijelit će svoje fotografije iz prirode i tako pokušati poslati važnu poruku.

Cilj je javnost podsjetiti na činjenicu da brigom o zdravlju našeg planeta, čuvamo i vlastito zdravlje te dobrobit. Povećanje količina raznog otpada, rastuće industrije, eksploatacija te posljedična ugroza prirodnih resursa i njihovih ljepota, važne su i aktualne teme.

Poruka je jasna – svjesnost o važnosti dobrih navika i pažljivog odnosa prema prirodi ključna je u njezinom očuvanju.

Brinemo o okolišu

Intesa Sanpaolo grupa strateški ulaže u budućnost i kontinuirano brine o okolišu. Svoje poslovanje, Grupa zasniva na principima cirkularne ekonomije, predvodeći trend pozitivnih promjena u financijski institucijama današnjice. Kao članica Grupe, Privredna banka Zagreb također potiče ekonomičnost i održivost među svojim zaposlenicima.

Kako bi dali svoj doprinos smanjenju emisije ugljičnog dioksida te ojačali kulturu biciklizma, pridružili smo se prošlogodišnjoj akciji ‘Biciklom na posao‘ i ostvarili zavidne rezultate. Na dva smo kotača odvezli gotovo 7.500 kilometara, čime smo smanjili razinu otpuštenih štetnih plinova za više od 1000 kilograma.

Bicikliramo na posao

Biciklistička kultura u PBZ nastavila se razvijati – danas se broji više od 150 zaposlenika koji su uvidjeli prednosti svakodnevnog bicikliranja na posao. Da bi odabir ekološkog prijevoznog sredstva bio lakši, napravljene su i moderne svlačionice, tuševi te sigurno parkiralište za bicikle.

Privredna banka Zagreb s ponosom partnerski ulaže i u razne projekte kojima je u cilju promocija ekološkog i održivog načina života. Jedan od njih bio je i projekt pod nazivom ‘Urbani vrtovi‘, u sklopu kojeg je građanima omogućeno da uživaju u uzgoju vlastitog voća i povrća. Time su dobili priliku da provedu više vremena u prirodi, pobrinu se o vlastitom zdravlju, ali i okolišu.

Više o akciji #withnature pronađite na WorldEnvironmentDay.global te se i vi uključite u obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka