Predstavljamo projekt „Umjetnost štednje“

Objavljeno 25.09.2017.
museo del risparmio
rujan 25, 2017

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada 2017. godine, banke članice Grupe Intesa Sanpaolo u suradnji s Muzejom štednje u Torinu predstavljaju projekt naziva „Umjetnost štednje“.

Svjetski se dan štednje obilježava od 1924. godine, kada je na prvom Međunarodnom kongresu štedionica i banaka upravo 31. listopada izabran kao dan posvećen promicanju financijske pismenosti, odgovornosti i planiranja. Ta je odluka potom potvrđena i rezolucijama Kongresa.

02_Sala_Capire_Know

Naime, dvadesete su godine prošlog stoljeća bile razdoblje u kojem je štednja ponovno zadobila socijalnu i ekonomsku važnost u društvu. U svojim nastojanjima da promoviraju naviku štednje, štedionice su tada radile uz potporu škola, klera, kao i kulturnih, sportskih, profesionalnih i ženskih udruga.

U sklopu projekta bit će organizirane brojne aktivnosti za učenike osnovnih škola te mlade, a njima se želi postići veća razina svjesnosti o štednji kao važnom čimbeniku postizanja životnih ciljeva. PBZ  tako organizira oko 50 edukativnih radionica za djecu u 18 osnovnih škola diljem Hrvatske.

05_Punteggio_FinalScore

Projekt „Umjetnost štednje“ organiziran je u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio), Muzejom umjetnosti Intesa Sanpaolo „Gallerie d’Italia“ i bankama članicama grupe Intesa Sanpaolo.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka