Podržite Posudionice medicinskih i ortopedskih pomagala!

Objavljeno 24.07.2017.
Sandra Paović
srpanj 24, 2017

Hrvatski Crveni križ provodi hvalevrijedan projekt Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala! Na taj način prijeko potrebna pomagala postaju dostupna osobama koje na isto moraju čekati ili si ga sami ne mogu priuštiti.

Naime, osobe s invaliditetom često se susreću s brojnim životnim preprekama. Jedna od njih upravo je nedostatak odgovarajućeg pomagala koje bi im olakšalo kretanje, pružilo veću samostalnost,  i omogućilo ravnopravnije sudjelovanje u društvenim aktivnostima, ali i bezbrižniju svakodnevicu.

Kako Posudionice pomažu?

Hrvatski Crveni križ ovim projektom nastoji osigurati besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala svim osobama koje se nalaze u kućnoj njezi, a nemaju pristup prijeko potrebnom pomagalu. Osiguravaju se dobrovoljnim darivanjem raznih vrsta predmeta od strane  građana kojima više nisu potrebna, ali i na temelju prikupljenih novčanih donacija.

Tijekom 2016. godine, program Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala provodio se u 45 gradskih i općinskih društava Crvenog križa. Posuđeno je čak 1.171 pomagala. Korisnici ih u pravilu posuđuju na duži vremenski period, no koriste ih i privremeno nepokretne osobe tijekom oporavka od operativnih zahvata, raznih lomova ili posljedica bolesti.

Podršku programu pruža zlatna paraolimpijka Sandra Paović, a pritom naglašava: Osobe s invaliditetom susreću se s poteškoćama koje zdrave ljudi ni ne primjećuju. Podržavam ovaj projekt Crvenog križa jer smatram da treba skrenuti pozornost javnosti na neravnopravan položaj osoba s invaliditetom, ali i zato što treba pomoći ljudima koji si sami ne mogu osigurati potrebno medicinsko ili ortopedsko pomagalo“.

Pomoći možete i vi!

Kako bi se poboljšala kvaliteta i dostupnost postojećih Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa, pokrenuta je kampanja prikupljanja materijalnih i novčanih sredstava. Sudjelovanje u projektu je jednostavno! Ako posjedujete medicinsko ili ortopedsko pomagalo koje vama ili nekom od ukućana više ne treba, odnesite ga u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa i time poduprite jačanje cjelokupne mreže Posudionica. Potrebna su razna pomagala:

– hodalica, štake, štap
– invalidska kolica
– stolac za tuširanje
– toaletno povišenje i stolac
– bolnički krevet
– antidekubitalni madrac
– stolić za hranjenje
– druga pomagala

Osim donacijom samih predmeta, pomoći možete i donacijom novčanih sredstava za nabavu novih pomagala te servis postojećih. To možete učiniti na dva načina:

1. uplatom novčanog iznosa na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa HR6923400091511555516, poziv na broj 602

2. donacijom putem interneta na hck.hr

Kako bismo poduprli inicijativu Hrvatskog Crvenog križa, a time i olakšali postizanje bolje kvalitete života osoba s teškoćama u kretanju ili invaliditetom, sve internetske uplate izvršene u humanitarne svrhe putem PBZ-Carda te uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb bit će oslobođene bankovnih naknada.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka