PBZ Zagreb Indoors 2013

Objavljeno 28.01.2013.
siječanj 28, 2013

Djeca iz dječjih domova na teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors

Život djece u dječjim domovima, uza svu skrb i ljubav koju zaposlenici tih domova nesebično i bezuvjetno pružaju svim štićenicima podjednako, najžešće nosi i sjenu tuge zbog izdvojenosti iz obitelji, bez obzira na razloge te izdvojenosti. Ta djeca spadaju u posebno ugroženu skupinu našeg društva i zaslužuju našu punu pažnju i brigu. Mi kao društvo u cjelini moramo stvoriti uvjete za njihovo sigurno djetinjstvo, osnažiti ih i podržati u njihovom razvoju.

Na temeljima takvih promišljanja Privredna banka Zagreb svake godine organizira štićenicima Dječjeg doma Zagreb iz Nazorove posjet teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors i druženje s nekim od proslavljenih tenisača, sudionika tog turnira. Ovu je, sada već tradicionalnu humanitarnu aktivnost, PBZ započeo još 2005. godine u suradnji s PBZ Cardom.

Druženje je svake godine organizirano u VIP salonu Doma sportova nakon čega Banka za djecu organizira posebno za njih s ljubavlju pripremljeni ručak. Osim posjeta turniru i druženja s tenisačima djeca svake godine dobiju darove kao i karte za teniske mečeve koji su na rasporedu tog dana.  Isto tako, PBZ Card svake godine djeci daruje jednodnevni izlet u organizaciji PBZ Card Jumbo Travela, pa su tako djeca do sada primjerice bila na Plitvičkim jezerima, u Crikvenici, posjetili su Baraćeve špilje i Rastoke, Trakošćan, Muzej evolucije u Krapini, Lonjsko polje i selo Čigoć i još mnoštvo drugih prirodnih i kulturnih znamenitosti Hrvatske.

Privredna banka Zagreb je ponosna što može i dalje pomagati djeci iz domova da se lakše i kvalitetnije uključe u život lokalne zajednice. Djeca i zaštita djece veliki su prioritet Privredne banke Zagreb, a djeca štićenici dječjih domova posebno su važna jer, kako je to rekla velika čileanska pjesnikinja Gabriela Mistral: „Krivi smo za mnoge propuste i pogreške, ali naš je najveći zločin zlostavljanje djece, negiranje temelja života. Mnoge stvari mogu čekati, ali djeca ne mogu. Njima ne možemo odgovoriti „sutra”, oni traže „danas.“

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka