PBZ voli bicikle

Objavljeno 04.06.2016.
lipanj 04, 2016

Privredna banka Zagreb sudjelovala je u ovogodišnjoj nacionalnoj kampanji “Biciklom na posao” koja je trajala od 9. svibnja do 2. lipnja, a u sklopu koje su se tvrtke i organizacije natjecale u tome koja će imati više zaposlenika koji dolaze biciklom na posao.

Kampanju je po drugi puta organizirala udruga Sindikat biciklista, a ovogodišnja akcija rezultirala je s 1.631 sudionikom iz 319 organizacija, koji su na dva kotača ukupno prešli 212.054 kilometara. Od toga su 7.412 km odvozili naši zaposlenici u Zagrebu, koji su ostvarili ukupno 562 putovanja, čime su ujedno smanjili otpuštanje ugljičkog dioksida u atmosferu za 1.049 kilograma! Kao i prošle godine, Privredna banka Zagreb ostvarila je najbolji rezultat među financijskim institucijama.

U Privrednoj banci Zagreb sve više jača kultura vožnje bicikala i dolaska na posao ovim najekološkijim vozilom. U Zagrebu trenutačno imamo oko 150 aktivnih zaposlenika biciklista koji stalno ili povremeno dolaze biciklom na posao, što je oko 10% od ukupnog broja. Naravno, taj se broj kontinuirano povećava tako da su sve češći dani kad se traži parkirno mjesto za bicikl više.

Na inicijativu zaposlenika, odlučili smo i odvojiti dio svojih prostorija kako bi se napravile svlačionice i tuševi za one koji na posao dolaze na dva kotača. Isto tako, imamo odvojeno parkiralište za bicikle, a u suradnji s Sindikatom biciklista radimo na njegovom proširenju ili pronalasku novog adekvatnog prostora.

Zaposlenici biciklisti pak redovito koriste internu mail grupu gdje mogu davati prijedloge, voditi diskusije, razmjenjivati iskustva i dogovarati zajedničke aktivnosti – čime se stvara i jača osjećaj zajedništva među njima.

Društvo i organizacije sve više prepoznaju bicikl kao poželjno i ekološko sredstvo prijevoza. Privredna banka Zagreb svakako će nastaviti sudjelovati u kampanjama za popularizaciju putovanja biciklom na posao, a u tijeku je i certifikacija PBZ-a kao tvrtke prijatelja bicikla od strane Sindikata biciklista.

Ovom akcijom PBZ se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša o kojem više informacija možete naći na web stranicama WED.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka