PBZ vas vodi na izložbu „Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici“

Objavljeno 06.06.2017.
La-verita
lipanj 06, 2017

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt predstavio je „Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici“,  izložbu djela najistaknutijih slikara venecijanskog kulturnog kruga. Kao glavni sponzor izložbe, izrazito smo ponosni što će ljubitelji barokne umjetnosti do 1. listopada imati priliku uživati u postavu pomno biranih djela iz fundusa Pinacoteca Civica di Vicenza.

Doživite barokno slikarstvo Venecije u cjelini

Jedinstvenom se kulturnom manifestacijom završava ciklus Muzeja za umjetnost i obrt, posvećen talijanskim umjetnicima 17. i 18. stoljeća. Njom će se, po prvi put u Hrvatskoj, u cijelosti prikazati specifičnost i posebnost venecijanskog baroknog slikarstva. Javnosti će se predstaviti djelić opusa najznačajnijih slikara tadašnjice, među kojima je i slavna ‘La Verità svelata dal Tempo’ velikana Giambattiste Tiepola.

Očekuje vas zanimljiv popratni program

Osim u baroknim umjetničkim ostvarenjima od izuzetne važnosti, posjetitelji će moći uživati i u bogatom glazbenom programu, kreativnim radionicama i stručnim vodstvima. Usto će se moći priključiti i nagradnoj igri, ali i sačuvati uspomenu – u obliku suvenira inspiriranog vrhunskim slikarskim postavom.

PBZ vam poklanja besplatan ulaz!

Kako bi doživjeli sve ljepote venecijanskog baroka, u razdoblju od 10. lipnja do 1. srpnja darujemo vas besplatnim ulazom na izložbu! Sve što trebate učiniti jest predočiti kupon koji možete pronaći u aktualnom izdanju PBZ novosti.

Za više informacija o izložbi posjetite www.muo.hr.

Comments are closed.