PBZ Grupa donirala 250 tisuća kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Objavljeno 17.02.2016.
veljača 17, 2016

Predstavnici PBZ Grupe u veljači su uručili donaciju Centru za odgoj i obrazovanje Lug u iznosu od 249.957,18 kuna.

Donacijom je omogućena kupnja informatičke, multimedijske, sportske i druge opreme za kreativne radionice i kabinete praktične nastave te potreban namještaj kako bi se obrazovanje, boravak i slobodno vrijeme korisnika Centra učinili što kvalitetnijim, ugodnijim i sadržajnijim.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug ustanova je socijalne skrbi koja brine o mladima s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju te odraslim osobama s invaliditetom.

Navedena donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojega Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj – “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja. Projekti se podupiru tako da se za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jedna kuna, a prikupljena sredstva doniraju se projektima u omjeru ”pola-pola”.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, zagrebački župan Stjepan Kožić, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Lug Goran Radovanović, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić te izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a John Knezović.

”Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe nabavili smo desetak računala, televizora, playstationa, glazbenih linija kojima smo opremili dnevne boravke za sve naše odgojne skupine. Kupili smo klavijature, mikrofone, harmoniku, bubnjeve i razglas za glazbenu terapiju, opremu za keramičku radionicu, kabinet praktične nastave za kuhare i slastičare, zatim deset brdskih bicikala, pet sprava za teretanu, sportsku opremu za nogomet, košarku, odbojku i stolni tenis, radne stolove i stolice”, kazao je među ostalim ravnatelj Centra Goran Radovanović.

“Danas smo se uvjerili da će brojna oprema i sprave, kupljene našom donacijom, korisnicima Centra Lug unaprijediti kvalitetu života, obrazovanja i slobodnog vremena te poboljšati i olakšati svakodnevni rad djelatnika Centra”, istaknuo je predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka prilikom uručivanja donacije.

Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa je do kraja siječnja ove godine prikupila 6.494.083,45 kuna. Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Lug je 24. u nizu koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka