PBZ donirala sredstva za EEG uređaj Odjelu za pedijatriju OB Zadar

Objavljeno 08.06.2017.
Donacija OB Zadar_PBZ Card_foto3
lipanj 08, 2017

U sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“, 6. lipnja posjetili smo Opću bolnicu Zadar i uručili donaciju u iznosu od 301.112 kuna. Uz pomoć doniranih sredstava nabavljen je suvremeni EEG uređaj za Odjel za pedijatriju zadarske bolnice. Time je PBZ Grupa uspješno poduprijela projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva.

Najnoviji će se dijagnostički uređaj koristiti u liječenju djece s neurorizicima, perinatalnim oštećenjima mozga, konvulzijama i epilepsijom. U okviru programa rane intervencije, u zadarskoj  se bolnici intenzivno prati razvoj djece s navedenim teškoćama. O potrebi za novom opremom najbolje govori podatak da je samo tijekom 2016. godine pregledano gotovo dvije i pol tisuće mališana, od kojih je 500 bilo neurorizično. Suvremeni će EEG tako u pravom trenutku omogućiti kvalitetnije medicinske postupke i uvelike pomoći u pružanju vrhunske skrbi za najmlađe pacijente.

Donacija OB Zadar_foto2

Bližimo se iznosu od 10 milijuna doniranih kuna

Donacija Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar dio je dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem. Kako bi strateški uložiti u budućnost djece i mladih, u posljednjih smo devet godina prikupili više od devet i pol milijuna kuna. Ta smo sredstva donirali kroz ukupno 30 donacija, od kojih su 23 bile namijenjene bolnicama diljem Hrvatske, a 7 je donacija uručeno ustanovama socijalne skrbi.

Projekt možete pratiti na www.cinimdobro.hr

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka