EIF i PBZ potpisali Ugovor o garanciji u sklopu Erasmus+ programa u Hrvatskoj

Objavljeno 24.10.2018.
erasmus-studenti
listopad 24, 2018

Europski investicijski fond i Privredna banka Zagreb potpisali su prvi Ugovor o garanciji u sklopu Erasmus+ programa u Hrvatskoj, kako bi omogućili kreditiranje mobilnim studentima diplomskih studija. Ovim sporazumom pruža se financijska potpora hrvatskim studentima, koji žele završiti diplomski studij u jednoj od 33 zemlje koje sudjeluju u provedbi Erasmus+ međunarodne razmjene.

Krediti za studente po povoljnim uvjetima

Sporazum vrijedan 600.000 eura, koji je sklopljen između EIF-a i PBZ-a, prvi je u Hrvatskoj u sklopu Erasmus + programa kojeg financira Europska unija i kojim upravlja Europski investicijski fond. Krediti za studente osigurani su po povoljnim uvjetima zahvaljujući potpori Europske Unije.

“Drago mi je što smo u Hrvatskoj potpisali naš prvi Erasmus+ ugovor o garanciji za kredite za diplomski studij ugovoren s Privrednom bankom Zagreb. Ovaj novi program pomaže u premošćivanju financijskog jaza s kojim se suočavaju studenti pri odabiru diplomskog studija u drugoj zemlji. Potpora Privrednoj banci Zagreb za pokretanje ovog novog proizvoda podržava mobilnost studenata s visokim potencijalom, koji će biti od ključne važnosti za rast i stvaranje inovacija u Europi.”, izjavio je Pier Luigi Gilibert,  izvršni direktor EIF-a.

Erasmus + krediti dostupni tijekom prvog kvartala 2019. godine

Zahvaljujući podršci Europske unije, novi program Erasmus+ garancije omogućava EIF-u pružanje ograničenih jamstava i kontra jamstava financijskim posrednicima koji odobravaju kredite studentima koji žele studirati na diplomskom studiju u jednoj od zemalja u Erasmus+ programu.

Erasmus plus krediti bit će dostupni u PBZ-u tijekom prvog kvartala 2019. godine po povoljnim uvjetima kreditiranja uz atraktivnu kamatnu stopu bez naknada i roditeljskog ili skrbničkog jamstva, odnosno sudužnika.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što je PBZ prva banka u Hrvatskoj koja sudjeluje u Erasmus+ programu, čime smo još jednom pokazali našu predanost kontinuiranom razvoju adekvatnih rješenja koja prepoznaju trenutne potrebe klijenata te ih ispunjavaju na vrlo učinkovit i konkurentan način. Studenti su pokretačka snaga društva, a Erasmus plus kredit je proizvod kreiran za one studente koji žele unaprijediti svoje znanje i steći viši stupanj obrazovanja u sklopu odabranih diplomskih studijskih programa u inozemstvu.”, rekao je o ovom Ugovoru Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka