Svjetski dan zaštite okoliša u PBZ-u

Objavljeno 05.06.2014.
lipanj 05, 2014

I ove godine, Privredna banka Zagreb  kao i cijela Grupa Intesa Sanpaolo obilježile su ovaj dan prigodnim  kampanjama s ciljem promoviranja ideje o zaštiti okoliša i podizanja svijesti o ovom gorućem problemu. Ovogodišnja tema kojom se  obilježava Svjetski dan zaštite okoliša je ‘’Podignite svoj glas, a ne razinu mora’’ koji ove godine naglasak stavlja na problem podizanja razine mora i ugroženost otočnih država.Klimatske promjene su drugi najozbiljniji problem s kojim se svijet danas suočava, a čijim smo grubim posljedicama nažalost i sami svjedočili katastrofalnim poplavama u Slavoniji i široj regiji.

Kako bismo pomogli stradalima i pokušali donekle ublažiti strašne posljedice ove poplave, PBZ je donirao 2,5 milijuna kuna  Hrvatskom Crvenom križu za pomoć Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te  dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji za obnovu i pripremu poljoprivrednih površina uoči ponovne sjetve i obnove uništenog stočnog fonda. Isto tako, našim klijentima, građanima i poduzećima (malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima) sa stradalih područja  PBZ će omogućiti moratorij na kredite u otplati u trajanju od godinu dana bez ikakvih troškova, dodatno smanjenje kamatne stope te kreditnu liniju za obnovu i sanaciju po povoljnim uvjetima.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

 

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • Arhiva članaka